Bent u op zoek naar een speciale kindertandarts? Bij Tandartspraktijk de Boemerang hebben we ruime ervaring met kindertandheelkunde. We helpen patiënten van alle leeftijden met plezier!

De eerste kennismaking met onze patiëntjes doen we al vanaf het doorbreken van het eerste tandje. Dan mag het kindje bij mama of papa op schoot en gaan ze samen met de tandarts hun tandjes tellen. We gebruiken een speciaal programma voor kinderen en jeugd. Met dit programma kunnen we u precies vertellen wat belangrijk is in de leeftijdsfase van uw kind. Zo weet u wat er speelt en waar u op moet letten.

Met al uw vragen over kindertandheelkunde kunt u bij ons terecht. Hoe gaat het met wisselen? Welke fases doorgaat een kindergebit? Vanaf wanneer gaan we röntgenfoto’s maken? Is een beugel nodig en hoe zit het met de verzekering? U kunt ons altijd even bellen.

kindertandarts

Specialistisch kindertandarts

In sommige gevallen is behandeling van een specialistische kindertandarts (pedodontoloog) nodig. Wij verwijzen u graag door naar vertrouwde en zeer capabele specialisten met wie wij samenwerken. De verwijzing doen we altijd in goed overleg met u.

Doorverwijzing naar de kindertandarts gebeurt in speciale gevallen. Bijvoorbeeld als kinderen heel bang zijn voor de tandarts, als er op jonge leeftijd veel gaatjes zijn of als wij de behandeling niet zelf kunnen uitvoeren. In deze gevallen kan de kindertandarts (een deel van) de behandeling van ons overnemen.

Poetsen voor peuters

Poetsen vanaf een jonge leeftijd is erg belangrijk voor de gezondheid van het gebit. Kinderen leren op die manier hoe ze moeten poetsen. Voor peuters die niet willen poetsen, hebben we een spelletje. Het maakt het poetsen leuk en laat zien wat er nou precies gebeurt als je je tanden poetst.

Meer informatie op de website allesoverhetgebit.nl.

Download: Poetsspel voor peuters (PDF)
Download de tekening en print die uit. Lamineer de tekening van het schone gebit of steek hem in een plastic insteekhoes. Gebruik vervolgens een whiteboardmarker om beestjes, bacteriën en snoepjes op de schone tanden te tekenen. Geef uw kind een tandenborstel en laat hem of haar de tekeningen wegpoetsen.

Meer informatie over tandenpoetsen voor kinderen vindt u op de website van het Ivoren Kruis.