Veiligheid en mondmaskers- hoe zit dat nu?

Beste patiënt,

We hadden allemaal gehoopt dat de Corona pandemie inmiddels verleden tijd zou zijn, zeker in Nederland. Helaas worden we geconfronteerd met een 2de golf. Maatregelen zijn recent weer aangescherpt onder andere met een advies aangaande mondmaskers in openbare ruimten. Hierover straks meer. Wanneer maatregelen wederom verder aangescherpt worden ten opzichte van nu hoort u weer van ons. Laten we hopen dat dit niet nodig is.

VEILIGHEID IN ONZE PRAKTIJK

We hebben bij het begin van deze pandemie direct actie ondernomen. Naast persoonlijke beschermingsmiddelen voor het personeel werken we met een extra afzuigsysteem. Deze afzuiging staat continu aan. De afgezogen lucht gaat langs een UVC-lichtbron om eventuele virusdeeltjes zodanig te beschadigen dat ze niet meer werkzaam zijn. Daarna wordt alle lucht naar buiten afgeblazen. Bij de behandeling van iedere patiënt brengen we deze afzuiging tot vlak bij de mond. Het zal door de constante afzuiging soms koud zijn in de praktijk. Houdt u daar rekening mee, zeker als u een wat langere afspraak heeft. De afzuiging zorgt ervoor dat we veilig kunnen werken.

In Tandartspraktijk de Boemerang hebben we inmiddels sneltesten in gebruik van het merk Roche voor onze medewerkers. Dit is hetzelfde merk als waar de GGD de PCR-testen (de huidige meest gebruikte Coronatest) van afneemt. Deze sneltesten zijn goedgekeurd voor gebruik door het RIVM. Bij ook maar de minste verkoudheidsklachten testen wij onze medewerkers op Corona.

Deze maatregelen zijn voor uw en onze veiligheid. De veiligheid in onze regio kunt u monitoren via de volgende site;  https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM1892/positief-geteste-mensen.

MONDMASKER IN ONZE PRAKTIJK

Het dragen van een mondmasker wordt dringend geadviseerd in openbare ruimtes. We volgen hierbij het beleid van de overheid. Tandartspraktijk de Boemerang bevindt zich in een gezondheidscentrum. Dit is een openbare ruimte. Het verzoek aan u voor het dragen van een mondneusmasker is een besluit van alle huurders van ons pand: huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, podologie en de apotheek.

HOE ZIT HET NU MET DAT MONDMASKER ADVIES?

Het advies is om in openbare ruimten een niet-medisch masker te dragen. Hierbij wat uitleg over diverse mondneusmaskers: er bestaan verschillende typen; type IIR (gebruik regulier in oa een tandartspraktijk of bij chirurgie), type FFP2 (speciaal bij behandeling virusinfecties), type FFP3 (voor autospuiterijen en bij fijnstof bescherming in de bouw). Zwaarder bestaat zeker ook nog voor industriële toepassingen. Een stoffen, katoenen mondkapje heeft veelal geen werking. Een stoffen mondkapje met een insert voor een wisselbaar filter is dan de beste keuze  wanneer u gebruik wilt maken van een stoffen mondmasker.

Instructie over hoe veilig een mondmasker te gebruiken kan je vinden op internet, dit is een voorbeeld video;

https://www.youtube.com/watch?v=1ihqXHEXE3g. Veilige mondkapjes kunt u kopen oa bij; www.hulptroepen.nu maar vaak ook bij apotheek en drogist.

OPLOSSEN ACHTERSTAND IN ONZE PRAKTIJK

De achterstand door de sluiting in de maanden maart april en mei hebben we inmiddels ingelopen. Mochten we per abuis vergeten zijn uw afspraak te verplaatsen neemt u dan svp contact met ons op, telefonisch of per mail.

Kijkt u voor aanvullende informatie betreffende onze omgang met het Coronavirus op onze site https://tandartspraktijkdeboemerang.nl, onder het kopje maatregelen tgv het coronavirus op de homepage.

NIEUWE PATIENTEN

We hebben een extra behandelkamer. Deze is operationeel in november. Ook hebben wij extra medewerkers aangetrokken. We hebben hierdoor weer ruimte voor nieuwe patiënten. Familieherenigingen hebben altijd voorrang. Daarnaast kunt u, als onze bestaande patiënt, optreden als referent. Als u iemand kent die op zoek is naar een nieuwe tandarts, om wat voor reden dan ook, vraag dan of zij uw naam vermelden als referent. Nieuwe patiënten kunnen zich inschrijven via de website en de link https://tandartspraktijkdeboemerang.nl/inschrijven.

Als blijk van waardering krijgt u dan een presentje in de vorm van een cadeaubon van € 10,- waarbij u kunt kiezen uit enkele winkels uit onze regio. U kunt kiezen uit een bon van Burger Kantoor (https://www.burger-waddinxveen.nl) , of de Hoodie dierenwinkel (https://www.hoodiedierxl.nl ) , of van der Spek tuincentrum (https://spekvoordeel.nl)  of Wim Janssen bloemen en planten (https://www.wimjansen.nl). Ook kunt u kiezen voor een donatie van € 10,- naar het goede doel; Stichting Ambulance wens Nederland (https://www.ambulancewens.nl).

ZATERDAG OPENINGEN

Vanaf heden is Tandartspraktijk de Boemerang iedere 1ste en 3de zaterdag van de maand open voor afspraken met de preventieassistente. Daarnaast is in 2021, bedoeld voor speciale beroepen w.o. vrachtwagenchauffeurs, er op 3 zaterdagen in het jaar de mogelijkheid om een afspraak te maken met de tandarts voor een controle van het gebit.

We zien u graag spoedig weer in de praktijk.

Namens ons hele team, vriendelijke groet,

Dion Demouge, tandarts-directeur