Het krijgen van een kunstgebit

Het krijgen van een kunstgebit is een hele stap en dat weten wij als geen ander. Uw gebit is tenslotte uw visitekaartje en is ook bij het kauwen en spreken erg belangrijk. Daarom proberen wij het hele proces zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk voor u te maken.

Vroeger liepen mensen tussen verschillende stappen in het proces een hele tijd zonder tanden rond, maar dat is nu gelukkig niet meer nodig. Een (nieuw) kunstgebit is altijd even wennen, maar wij zullen u altijd goed begeleiden tijdens het gehele proces.

Een verkort proces

Sinds kort werken wij met een nieuw soort kunstgebit. Meer kwaliteit, maar minder ongemak. Er wordt een digitale afdruk van uw gebit gemaakt, volledig met de computer. De digitale scanner maakt in enkele seconden duizenden beelden, die vervolgens in onze software worden verwerkt. In de oude situatie moesten deze beelden naar een extern lab, maar dat is nu niet meer nodig. Alle info wordt nu in één enkele zitting verwerkt.

Het hele proces gaat hierdoor een stuk sneller, want u hoeft in totaal nog maar twee keer langs te komen in plaats van vijf keer. Ook hoeft u geen afdruk van uw kaak meer te laten maken met een afdruklepel. Hierdoor ervaart u niet meer het ongemakkelijke kokhalsgevoel.

De voordelen van onze kunstgebitten

Er kleven verschillende voordelen aan deze nieuwe manier van werken. Het hele proces duurt zoals gezegd veel minder lang, maar deze nieuwe kunstgebitten hebben ook een veel betere pasvorm. In de eerste paar dagen heeft u dus veel minder last van uw nieuwe gebit. Ook kon het bij de oude methode nogal eens zo zijn dat mensen heel erg moesten wennen aan hun gezichtsuitdrukking, maar ook dat is bij deze nieuwe gebitten een stuk minder. Het oogt allemaal direct een stuk natuurlijker, waardoor u veel sneller gewend bent aan uw nieuwe glimlach!

Bij onze nieuwe kunstgebitten is er door de sterkere basis weinig tot geen kans op tanduitbreuk. Natuurlijk wordt een kunstgebit altijd verzekerd vanuit uw basisverzekering; dat is ook bij deze nieuwe kunstgebitten niet anders.

Kunstgebit kwijt of kapot?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u uw kunstgebit per ongeluk kwijtraakt of kapot maakt (al zal dat niet snel gebeuren!). Ook dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want door alle nieuwe technieken kunt u binnen 24 uur een nieuw gebit van ons ontvangen! Doordat wij zelf alle info en beelden in ons systeem hebben staan, kunnen we in korte tijd de oude situatie kopiëren en u snel van een nieuw kunstgebit voorzien.