Mette in Tanzania

Onze patiënte Mette van der Ploeg heeft, mede dankzij onze sponsoring, een leerzame stage beleefd in Tanzania. Hierbij een gedeelte van haar verslag hierover:

In de zomer van 2023 kreeg ik de unieke kans om deel te nemen aan een Wereldburgerstage in Tanzania, georganiseerd door Stichting Global Exploration. Deze reis bood niet alleen een geweldige mogelijkheid om een nieuw land te ontdekken, maar ook om diepgaand contact te leggen met de lokale cultuur en gemeenschappen en om een steentje bij te dragen aan de scholen in Tanzania. Gedurende mijn verblijf in Tanzania heb ik vier verschillende scholen bezocht, waar ik met lokale ‘buddy’s’ in contact ben gekomen.

We hebben samen talloze activiteiten ondernomen om de cultuur te begrijpen. Dit omvatte traditionele dansen, sporten en het deelnemen aan speciale ceremonies. Het was fascinerend om te zien hoe gastvrij en warm de Tanzanianen waren, en ik heb veel geleerd over hun tradities en manier van leven.

Een van de hoogtepunten van mijn tijd in Tanzania was het geven van masterclasses over gezondheidseducatie. Samen met mijn reisgenoten hebben we lokale Tanzanianen geïnformeerd over de gezondheidszorg in Nederland en de verschillen tussen de gezondheidszorgsystemen in onze beide landen. We organiseerden masterclasses met stellingen en spelletjes over gezondheid om de bewustwording te vergroten en de uitwisseling van kennis te bevorderen.

Al met al was mijn wereldburgerstage in Tanzania met Stichting Global Exploration een levens veranderende ervaring. Het bood me de kans om niet alleen de schoonheid van dit land te ontdekken, maar ook om diepgaande verbindingen te leggen met de lokale gemeenschappen en hun cultuur te omarmen. Het was hartverwarmend om te zien hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in de levens van anderen. Deze reis heeft mijn wereldbeeld echt verbreed. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring en zal de herinneringen aan mijn tijd in Tanzania nooit vergeten. Ik wil daarbij Tandartspraktijk de Boemerang nogmaals enorm bedanken voor het sponsoren van deze reis.

                                                                         

 Mette van der Ploeg