Opening expositie 10 februari

In 2024 bestaat Tandartspraktijk de Boemerang 10 jaar en hebben we een mooie nieuwe expositie van Crush on Nature!

Wij nodigen u van harte uit om de opening bij te wonen. Op zaterdag 10 februari tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u het bijzondere werk komen bewonderen en vragen stellen aan Liesbeth. Zij brengt met haar werk de natuur in onze praktijk.

Liesbeth Bulk (1968) is gefascineerd door onze blik op de natuur. Na de Middelbare Tuinbouwschool in Boskoop koos zij voor een andere invalshoek en in 1997 studeerde zij af aan de Rietveldacademie.
Het onderscheid wat wij maken tussen gecultiveerde planten en onkruid vindt zij intrigerend. Want veel van onze cultuurplanten worden juist als onkruid gezien in de delen van de wereld waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Hoe goed kennen we eigenlijk de wilde planten, de onkruiden, in onze eigen omgeving? Door deze onkruiden uit te lichten in bijzondere werken laat zij je er met andere ogen naar kijken.

Liesbeth verwerkt de planten in allerlei technieken: Metershoge collages van gedroogde wilde planten tussen glas, als wandpaneel of als scheidingswand. Gedroogde planten gefotografeerd en verwerkt tot patronen voor behang. En in een speciale eco-print techniek waarbij de planten afgedrukt worden op zijde, katoen of papier. De sappen in de planten reageren en laten zo de prachtigste details achter. De meeste werken die Liesbeth bij de Boemerang laat zien zijn gemaakt volgens deze eco-print techniek.

Dit kun je ook leren bij Liesbeth, zij geeft workshops eco-printen in haar bijzondere atelier op het Quarantaineterrein in Rotterdam.
Liesbeth werkt in opdracht en haar werk is te zien op tentoonstellingen in Nederland en daarbuiten, tot 11 maart 2024 zijn metershoge eco-prints te zien in Espace Larith in Chambéry, Frankrijk.

www.crush-on-nature.nl